Teljes körű UV-védelem

Teljes körű védelem a káros UV-sugarakkal szemben

MIT JELENT AZ UV?

Az UV-sugárzás (ultraibolya-sugárzás) a Napból származó fény egyik típusa, mely, bár láthatatlan az emberi szem számára, fontos része mindennapi életünknek: meghatározó szerepet tölt be a D-vitamin képződésében, élénkítő hatással van ránk, illetve serkenti az endorfin termelődését. Az UV-sugárzásnak azonban káros hatásai is vannak, például a bőrünkre és a szemünkre nézve. Bár a legtöbb ember tisztában van az UV-sugárzás okozta veszélyekkel a nyár folyamán, kevesen gondoskodnak szemük védelméről az év többi részében is, amikor az UV-sugárzás kevésbé látható, azonban nem kevésbé veszélyes.

Az UV-sugárzás hatása a szemünkre

Hoya UV Control

 

Az UV-sugárzás túlzott mennyiségben káros lehet szemünk számára; a szürkehályog kialakulásának leggyakoribb oka, illetve különböző szempanaszokat és szembetegségeket idézhet elő:
• Az UV-A sugárzás hozzájárul a szem körüli bőr öregedéséhez, és növeli a szürkehályog kialakulásának esélyét
• Az UV-B sugárzás felelős a szaruhártya napégéséért, mely egy nagyon fájdalmas állapot

A szem megfelelő védelme a káros UV-sugarakkal szemben

A szemünk mint egyik legfontosabb érzékszervünk a létező leghatékonyabb védelmet igényli a káros UV-sugarakkal szemben. Bár a szemből érkező UV-sugarakat kiszűrik az UV-szűrővel rendelkező szemüveglencse alapanyagok, a szemüveglencse hátsó felületéről visszatükröződő UV-sugaraktól nem védik meg szemünket.
A Hoya legújabb felületkezelése, az UV Control azonban kiszűri ezeket a visszatükröződő UV-sugarakat, és a Hoya UV-védelmet biztosító alapanyagaival együtt teljes körű védelmet nyújt az UV-sugárzás okozta veszélyekkel szemben.

Mondjon nemet a káros visszatükröződésekre!
Védekezzen Ön is az UV-sugarakkal szemben!

TUDTA ÖN?

  • 18 éves korunkra annyi UV-sugárzás ér minket, ami megfelel az egész életünkre elegendő UV-sugárzás 80%-ának.
  • Túlzott mennyiségű UV-sugárzás akár mindennapi tevékenységeink végzése során is érhet minket, ezért fontos, hogy megtegyük a megfelelő óvintézkedéseket.
  • Csakúgy, ahogy a bőrünk, a szemünk is le tud égni az erős UV-sugárzás hatására.
  • A hóról visszaverődő UV-sugárzás nagyobb károkat képes okozni szemünkben, mint az UV-sugárzásnak való kitettség a napos nyári hónapokban.

AZ UV Control szemüveglencse előnyei:

  • Megóvja a szem körüli bőrt az UV-sugárzás okozta öregedéstől
  • Megóvja a szemet a káros UV-sugaraktól
  • Megvéd az UV-sugárzás okozta szempanaszokkal és szembetegségekkel szemben
    Hoya UV Control

Rendkívüli teljesítmény
Az UV Control a világ legellenállóbb felületkezelésével, a Hi-Vision LongLife réteggel kombinálva elérhető, így a fenti előnyök mellett karcálló, tükröződéscsökkentő, víz-, por- és szennyeződéstaszító hatással is rendelkezik.